Credite pe termen scurt vs credite pe termen lung. Care e cea mai bună opțiune?

Dacă dorești să soliciți un împrumut, probabil ești plin de îndoieli, te întrebi care va fi cea mai bună opțiune de împrumut de pe piață, cel mai profitabil împrumut, cea mai fiabilă entitate financiară care oferă cele mai bune condiții.

Ei bine, de aceea, noi cei de la Matchbanker am pregătit acest articol pentru tine, ca să știi cum să alegi cel mai potrivit împrumut care să fie în concordanță cu nevoile tale.

Căutarea și compararea produselor financiare poate fi o bătaie mare de cap, mai ales dacă nu ești clar în ceea ce privește condițiile și diferențele dintre fiecare tip de împrumut.

Desigur, este important să te asiguri că obții împrumutul cu cele mai avantajoase condiții și termeni pentru tine, așa că îți recomandăm să compari cu atenție detaliile și avantajele fiecărei opțiuni.

Una din aceste condiții care trebuie luate în considerare este durata sau maturitatea împrumutului.

Este esențial să alegi împrumutul care îți oferă o dată scadentă care se potrivește circumstanțelor tale personale și nevoilor tale.

Ce este data scadentă a unui împrumut?

Data scadentă a unui împrumut este momentul în care termenul stabilit în contractul de finanțare expiră și suma creditului trebuie returnată integral.

Dacă alegi un împrumut cu data scadentă după 5 ani, înseamnă că ai acești 5 ani să returnezi împrumutul, aceasta fiind data plății finale, în care împrumutul trebuie să fie pe deplin plătit.

În acești 5 ani trebuie să efectuezi o plată lunară, valoarea căreia va fi stabilită anterior pentr-un contract.

Durata unui împrumut va depinde de capacitatea ta de a returna plata totală a sumei îmărumutate, adică, cât de mulți bani îți permiți să plătești pe lună pentru a acoperi până la final suna totală.

Trebuie să nu uiți că durata împrumutului tău va influența, de asemenea, valoarea totală a dobânzii pe care o vei plăti, deoarece vai plăti o dobândă lunară pe perioada pe care ai împrumutul.

Din acest motiv este important să iei în considerare cu atenție durata corespunzătoare a împrumutului în funcție de situația în care ești și să nu prelungești termenul fără să fie cu adevărat necesar.

Tipuri de împrumut: pe durată scurtă sau pe durată lungă?

În prezent, putem clasifica produsele financiare existente pe piață în două tipuri de împrumuturi în funcție de durata acestora: împrumuturi pe termen scurt și împrumuturi pe termen lung.

Ca în oricare altă situație, ambele au avantaje și dezavantaje, deci este necesar să te gândești care dintre ele ți se potrivește cel mai bine luând în considerare situația ta actuală, suma necesară și scopul împrumutului.

Creditele pe termen scurt oferă o sumă relativ mică, iar perioada de rambursare de obicei nu este mai mare de 1 an.

În plus, acestea sunt de obicei efectuate online, fără a fi nevoie să trimiți o mulțime de documente, iar creditorii au cerințe minime.

În mod normal, acest tip de împrumut este folosit pentru a putea face față nevoii de bani urgente, cum ar fi repararea mașinii sau facturi neașteptate.

Pe de altă parte, împrumuturile pe termen lung sunt credite cu sume mai mari, cu termen de rambursare care poate dura mai mulți ani.

Acest tip de împrumut este de obicei folosit pentru a finanța, de exemplu, cumpărarea unei mașini sau a unei locuințe.

Cum să alegi durata împrumutului?

Înainte să aplici pentru un împrumut ia în considerare:

  • Care este suma de bani de care ai nevoie?
  • Pentru ce sunt banii?
  • Care este rata lunară pe care îți permiți să o plătești?
  • Ai nevoie de bani urgent?

Este important să te asiguri că poți plăti cu adevărat rata lunară convenită, fără probleme. Dacă ai nevoie de un împrumut, alege o rată lunară care nu este prea mare, ca să te asiguri că vei avea de unde să o plătești lunar.

Dacă dintr-un anumit motiv nu poți plăti rata lunară, acest lucru va avea un impact negativ asupra istoricului tău de credit pentru viitoarele cereri de împrumut, cauzând respingerea sau creșterea dobânzii pentru riscul de neplată.

Nu uita, mulți creditori care oferă împrumuturi pe termen scurt oferă extensii sau prelungiri ale termenelor de plată, cu o dobânda zilnică extrem de ridicată. Prin urmare este mai bine să nu trebuiască să apelați la aceste prelungiri.

Încă nu ți-e foarte clar cum funcționează durata unui împrumut?

Încă nu ți-e foarte clar cum funcționează durata unui împrumut?

Noi cei de la Matchbanker am pregătit următorul infografic prin care poți obține mai multe informații referitoare la argumentele pro și contra ale împrumuturilor pe termen scurt sau lung.

Andreas Linde
Publicat de către
Expertul în împrumuturi, Andreas Linde, a lucrat în industria financiară din 2014. Pe Matchbanker, el scrie despre împrumuturi, refinanțare, DAE, rate ale dobânzii și tot ceea ce are legătură cu finanțarea.
Matchbanker > Credit online > Credite pe termen scurt vs credite pe termen lung. Care e cea mai bună opțiune?