Intrebari frecvente

Cum împrumut bani online cu Matchbanker?

Când vrei să împrumuți bani online, întâi alegi un creditor din lista afișată, după care vei fi redirecționat către site-ul său web. Completează formularul și solicită un împrumut. Creditorul îți va verifica bonitatea. Dacă cererea ta este aprobată, vei primi o ofertă din partea acestuia, altminteri, cererea îți va fi ignorată.

Care sunt costurile împrumutului?

Creditele sunt adesea asociate cu o serie de costuri aferente, precum rata dobânzii, taxa de pregătire, uneori și asigurarea de împrumut. Există însă și multe oferte de împrumut pe 30 de zile, care de obicei sunt gratuite. Când iei un împrumut, verifică întotdeauna valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă), care este rata anuală reală a dobânzii. Acesta este un indicator care conturează toate costurile asociate unui împrumut și te ajută să găsești cel mai bun creditor. Cu toate acestea, reține că DAE indică rata anuală reală a dobânzii. În cazul împrumuturilor pe bază de salariu de până la 30 de zile, acest procent va fi foarte mare, deoarece este înmulțit cu 12 luni. Cu toate acestea, pe site-ul Matchbanker există mulți creditori care oferă primele împrumuturi gratuite cu DAE 0%.

Cine poate solicita un împrumut?

Persoanele majore, care sunt cetățeni ai României și care au un cont bancar pot solicita un împrumut. De asemenea, este adesea necesar un număr de telefon local. Unii creditori acordă împrumuturi doar rezidenților români. Vârsta minimă și maximă poty varia în funcție de creditor. Limita inferioară variază între 18 și 23 de ani, iar limita superioară este cuprinsă între 70 și 75 de ani.

Ce sumă pot împrumuta prin Matchbanker?

Prin intermediul Matchbanker, poți împrumuta de la 100 până la 10.000 RON. Reține, totuși, că suma disponibilă depinde adesea de solvabilitatea clientului.

Când vor intra banii în cont?

Plata depinde de creditorii individuali. Pentru unii creditori, durează doar câteva minute, dacă aplici în timpul programului de lucru. Pentru alții, poate dura până la 3 zile.

Pot împrumuta bani fără un venit fix?

Posibilitatea obținerii unui împrumut este, fără îndoială, mai bună dacă ai un venit constant. Astfel, vei fi perceput ca un debitor credibil în ochii creditorului. Cu toate acestea, dacă este cazul, nu înseamnă că nu poți împrumuta bani. Există mulți creditori care îți vor da un împrumut, chiar dacă nu ai un venit fix. Trebuie să fii conștient că, în astfel de situații, rata dobânzii poate fi mai mare.

De ce Matchbanker?

Matchbanker este un motor inteligent de comparare a împrumuturilor. Îți economisește din timp prin sortarea și compararea creditorilor. Atunci când utilizezi Matchbanker, nu este necesar să furnizezi informații personale pentru a analiza ofertele disponibile. Acestea vor fi afișate automat când vizitezi pagina.

Pot să iau un împrumut dacă figurez în Biroul de Credit?

Da, există mulți creditori care oferă împrumuturi restanțierilor. Ia aminte, însă, că rata dobânzii va fi mult mai mare în acest caz.

Pot utiliza Matchbanker în mod anonim?

Da, utilizarea Matchbanker este complet anonimă. Matchbanker va trata confidențialitatea datelor cu maximă considerație, conform politicii sale. În orice moment, utilizatorul poate renunța la e-mailuri.

Cum funcționează Matchbanker?

Matchbanker este un motor de comparare inovatoar care prezintă clar și lizibil o listă a împrumuturilor disponibile. Acesta prezintă cele mai importante informații despre o anumită ofertă, cum ar fi suma împrumutului, rata dobânzii, valoarea DAE și timpul de rambursare. Cunoașterea acestor informații îți permite să iei o decizie în cunoștință de cauză într-un timp scurt.

Pot fi sigur că creditorii de pe site-ul Matchbanker sunt de încredere?

Matchbanker cooperează numai cu creditori credibili și verificați, care nu sunt pe lista avertismentelor publice. Există mulți creditori pe piața online, lucru ce face ca o analiză a ofertelor să dureze mult timp. Matchbanker oferă debitorilor români o alternativă inovatoare la împrumuturile tradiționale, un proces mult mai rapid, 100% sigur.

Ce este un împrumut de refinanțare?

Pentru a se evita consecințele întârzierii rambursărilor de numerar, este posibil să se utilizeze serviciul de refinanțare a împrumutului sau să se extindă data de rambursare. Unii creditori oferă de asemenea o întrerupere de o lună. Dacă dorești să profiți de această oportunitate, te rugăm să-ți informezi creditorul cât mai curând posibil. Cel mai bine este să faci acest lucru înainte de termenul limită de rambursare a împrumutului, pe care nu îl poți achita. Solicitarea unui împrumut de refinanțare implică o penalizăre, care ar trebui să apară în tabelul de taxe al creditorului care oferă acest serviciu. Împrumutul de refinanțare este acordat în cadrul aceleiași sume ca cea din împrumutul anterior, pe care nu îl mai poți rambursa. În acest caz, nu vei primi un nou împrumut în cont, deoarece împrumutul de refinanțare este transferat între două companii de împrumut. La momentul transferului, împrumutul precedent va fi decontat, iar noului împrumut i se va aloca o dată de rambursare reprogramată. Datorită acestui fapt, poți evita dificultățile asociate cu întârzierea plății la timp a datoriei.

Am îndoieli cu privire la împrumut, pe cine ar trebui să contactez?

Înainte de toate, contactează direct creditorul. El are datoria de a te lămuri și informa corespunzător. Dacă evită să răspundă la întrebările tale sau răspunsurile sale sunt neclare, gândește-te de două ori înainte să îi soliciți un împrumut.

Ce ar trebui să fac dacă cererea mea a fost respinsă?

Mai întâi de toate, nu trebuie să-ți fie teamă să te adresezi mai multor creditori. Este cu atât mai probabil ca cererea ta să fie acceptată. Dacă cererea ta a fost respinsă, înseamnă că nu îndeplinești unul sau mai mulți termeni ai creditorului. Majoritatea creditorilor online verifică istoricul tău de credit și, uneori, și bugetul. Acest lucru afectează decizia de acordare a unui împrumut.

Andreas Linde
Publicat de către
Expertul în împrumuturi, Andreas Linde, a lucrat în industria financiară din 2014. Pe Matchbanker, el scrie despre împrumuturi, refinanțare, DAE, rate ale dobânzii și tot ceea ce are legătură cu finanțarea.
Matchbanker > Despre noi > Intrebari frecvente