Dacă te afli într-o situație în care trebuie să soliciți finanțare, fie băncii de care aparții, fie unei instituții financiare nebancare, există cu siguranță anumite concepte pe care le-ai auzit înainte.
Conceptul scorului de credit, este fără îndoială unul din aceste concepte.
Cu toate acestea, în ziua de azi există mulți utilizatori care se întreabă ce înseamnă cu adevărat acest scor de credit și dacă există o modalitate prin care și-l pot îmbunătăți, pentru a avea șanse mai mari să le fie aprobat îmrumutul.
De aceea, în continuare îți vom explica ce este scorul de credit și ce poți face pentru a-l împunătăți înainte să aplici pentru un împrumut.
Obiectivul tău trebuie să fie să te asiguri că entitatea financiară te asociază cu un factor scăzut de risc, iar prin această modalitate să îți ofere împrumutul dorit.
Ce înseamnă evaluarea scorului de credit?
Când vine vorba de bonitatea financiară, aceasta descrie, pe scurt, situația ta financiară în relație cu furnizorii de credite sau băncile.
Prin urmare, dacă crezi că ai un scor de credit bun, înseamnă că ești în control referitor la situația ta financiară și îți po’i permite să iei un împrumut.
În plus, creditorii vor să se asigure că nu îți împrumuta bani pe care nu îi poți rambursa, un control al situației tale financiare credit te va proteja în final.
Un creditor nu va fi în măsură să îți acorde un împrumut dacă nu consideră că îți permiți să îl rambursezi. Prin urmare, dacă aplicația ta pentru un împrumut este respinsă, cu siguranță nu este fără motiv.
Care sunt factorii care îți afectează scorul de credit?
În primul rând, este important să nu uiți că fiecare creditor are diverse cerințe de la tine ca și debitor.
Prin urmare, mai mult ca sigur vei găsi că unii creditori au cerințe mai stricte referitor la vârsta și veniturile tale în comparație cu alții.
De aceea, este întotdeauna o idee bună să te uiți pe piața de creditare în detaliu înainte de a aplica pentru primul împrumut pe care îl găsești.
Acestea fiind spuse, în marea majoritate a cazurilor, aspectele care vor fi menționate mai jos pot detetmina modul în care fiecare creditor îți evaluează scorul de credit – în direcția pozitivă:
- Dacă îți plătești facturile la timp;
- Dacă nu ești înregistrat în Biroul de Credit;
- Dacă ai o situație economică stabilă fără fluctuații mari ale salariului și a altor venituri;
- Dacă ai venituri lunare suficiente;
- Dacă nu ai datorii restante;
- Dacă ai între 18-65 de ani.
Dacă îndeplinești aceste cerințe, scorul tău de credit va fi mai mult ca sigur considerat bun.
Însă dacă acesta nu este cazul, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți semnificativ scorul de credit.
4 sfaturi: Cum să îți îmbunătățești scorul de credit
Ai experimentat vreodată ca cererea ta de credit să fie respinsă?
În acest caz, o idee bună ar fi să îți examinezi cu atenție situația financiară pentru a identifica care aspecte necesită îmbunătățire.
În ciuda faptului că există anumite aspecte pe care nu le poți schimba (cum ar fi vârsta), există de fapt câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți scorul de credit.
Un scor de credit bun îți poate deschide ușa către lumea împrumuturilor ieftine. Noi cei de la Matchbanker credem în mod evident că meriți cel mai ieftin împrumut posibil.
Prin urmare, ne referim la ghidul de mai jos cu 4 sfaturi inteligente care te pot ajuta să îți îmbunătățești scorul de credit.
Mult noroc!